Covid-19 og Roskilde Håndbold

Covid-19 og Roskilde Håndbold

Her vil vi løbende give en oversigt over de Roskilde Håndbold relaterede konsekvenser af, at vi alle passer på hinanden for at undgå Covid-19 smittespredning. Se også uddybende information fra formand Lisbeth Klarskov nederst i dette indlæg.

Opdateret 13. marts 2020:

 • Årets påsketur for vores ungdomsspillere er desværre aflyst. Holstebro Cup skriver således: “I forlængelse af regeringens vejledning udsendt dags dato omkring Corona virus udbredelse i Danmark, samt det store ansvar klubber, træner og ledere har ved at medtage de store hold af unge mennesker til Holstebro Cup 2020 har Holstebro Cups bestyrelse besluttet at aflyse årets Holstebro Cup.” Alle tilmeldte vil selvfølgelig få deres penge retur – information vil tilgå de tilmeldte via mail
 • Al træning og yderligere aktivitet i regi af Roskilde Håndbold er aflyst indtil videre til torsdag den 26. marts 2020
 • Hvis det skulle vise sig, at der igen er mulighed for at træne og spille håndbold i påsken, vil Roskilde Håndbold arrangere noget træning/ kampe/ evt. overnatning i Roskilde Hallerne/ på Kildegården – eller senere i april måned.
 • DHF har meldt ud, at sæsonen 2019/20 er afgjort og afsluttet pr dags dato for alle ungdomshold og 2. division og nedefter. Det betyder: I alle ungdomsrækker er de nuværende stillinger slutresultater, og der vil IKKE blive afholdt ungdoms-DM eller afsluttende HRØ-mesterskaber.
 • Et planlagt arrangement med Molten og Kaiser Sport salg i weekenden den 21-22 marts har vi desværre måttet udsætte. Vi har endnu ikke fastsat en ny dato

Lidt spændende og glædeligt nyt kan der heldigvis også blive plads til: Både 1. div damer og 1. div herrer er gået videre i pokalen, Santander Cup. Der har været lodtrækning til 6. runde, og det har maget sig således at:

 • Vores herrer møder Nordsjælland Håndbold fra Herreligaen
 • Vores damer møder København Håndbold fra Dameligaen

Begge kampe spilles på hjemmebane, og skal være afviklet senest 14. maj

Uddybende information fra Formand Lisbeth Klarskov
Sidste nyt vedr. Corona-situationen rent håndboldmæssigt!

Som vi alle har vidst, så vil aflysningen af alle håndboldaktiviteter til og med søndag d. 29. marts få konsekvenser for afslutningen af turneringen 2019/20.
DHF ( Dansk Håndboldforbund ) har i dag (13. marts 2020) truffet en beslutning, som I kan se herunder :

Turneringen for sæson 2019/2020 er afsluttet
Et enigt håndboldforbund har fredag besluttet, at turneringen for alle rækker med undtagelse af senior liga og senior 1. division er slut.
Da regeringen onsdag meldte ud, at idrætsaktiviteter burde suspenderes for de kommende 14 dage, traf et samlet Dansk Håndbold Forbund hurtigt beslutningen om at indstille alle kampe frem til onsdag d. 25. marts.
Efterfølgende har Dansk Håndbold Forbund og de tre distriktsforbund – Håndbold Region Øst, Fyns Håndbold Forbund og Jydsk Håndbold Forbund – som administrerer turneringen for 2. division og nedefter, i enighed besluttet, at turneringen for alle rækker fra og med 2. division er afsluttet for sæsonen 2019/2020. Dette gælder fra onsdag d. 11. marts 2020 klokken 23.59.
Beslutningen medfører også, at alle børne- og ungdomskampe aflyses, U17 liga og U19 liga stopper, og ungdoms-DM aflyses.
Op- og nedrykning
Den vidtrækkende beslutning har naturligvis betydning for op- og nedrykning. I denne sæson vil der derfor kun være direkte op og nedrykning, hvilket betyder, at der ikke afvikles kvalkampe. Dette gælder naturligvis ikke liga og 1. division, der fortsat fastholder, at sæsonen er sat på pause og dermed afventer situationen.
Beslutningen betyder også, at der ikke stilles hold til kvalkampe om oprykning fra 2. division til 1. division, og at de hold i 1. division, der ender sæsonen med at skulle have spillet kvalkampe, forbliver i 1. division.
De lokale forbunds- og kredskontorer vil træffe beslutning om, hvordan der skal fyldes op i rækkerne ved ledige pladser. De vil herefter kunne svare på spørgsmål om op- og nedrykning.
Følg myndighedernes anbefalinger
I og med at al turnering er aflyst, henstiller Dansk Håndbold Forbund til, at man respekterer myndighedernes anbefalinger om ikke at dyrke indendørs idræt for en periode, der lige nu er fastsat til 14 dage fra på mandag. Vi har alle et ansvar for, at smitten ikke spredes, og dette bedes alle håndboldudøvere understøtte.
DHF.

 • Altså gælder de nuværende stillinger i senior 2. division og nedefter, hvor der IKKE vil blive spillet op-/nedrykningskampe – KUN være direkte oprykning.
 • I alle ungdomsrækker er de nuværende stillinger slutresultater, der vil IKKE blive afholdt ungdoms-DM eller afsluttende HRØ-mesterskaber.
 • Ungdommens påsketur til Holstebro Påskecup er også blevet aflyst, deltagerne er blevet informeret direkte fredag eftermiddag.
 • Det er selvfølgelig superærgerligt, men Roskilde Håndbold bakker naturligvis op om disse nødvendige tiltag for at begrænse den alvorlige sygdom.
 • Hvis det skulle vise sig, at der igen er mulighed for at træne og spille håndbold i påske, vil Roskilde Håndbold arrangere noget træning/ kampe/ evt. overnatning i Roskilde Hallerne/ på Kildegården – eller senere i april måned!
 • I vil høre nærmere, når vi har yderligere nyt
 • Ha’ det fantastisk sammen med jeres familier i den kommende tid!

Lisbeth Klarskov

Close Menu